24/04/2020

مهم‌ترین اولویت سه قوه در شرایط فعلی گرفتن تصمیمات واحد باشد

مهم‌ترین اولویت سه قوه در شرایط فعلی گرفتن تصمیمات واحد باشد

یک حقوقدان در ارتباط با اولویت اصلی سه قوه در زمان شیوع ویروس کرونا گفت: مهم‌ترین اولویت سه قوه‌ مجریه، مقننه و قضائیه در شرایط فعلی این باشد که تصمیمات واحد و مشترک بگیرند و صداها از یک کانال واحد به گوش مردم برسد و با بهره‌گیری از کارشناسان، افراد و نهادهای مرتبط شورایی تشکیل دهند و تصمیم‌گیری کنند.

محمدرضا پاسبان در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با تاثیر ویروس کرونا بر فضای سیاسی کشور اظهار کرد: همان‌طور که کرونا بر فضای اقتصادی کشور تاثیر گذاشته است و از آن‌جا که فضای اقتصادی ارتباط مستقیم با فضای اجتماعی دارد و فضای اجتماعی نیز بر فضای سیاسی اثر می‌گذارد، پس می‌توان گفت کروناویروس فضای سیاسی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به عنوان مثال همین که مجلس تعطیل شده است نشان می‌دهد که این ویروس بر فضای سیاسی کشور تاثیر گذاشته است، به نحوی که این ویروس و بیماری ناشی از آن باعث شد که بودجه کشور در سال ۹۹ خارج از مجلس تصویب شود. 

وی با بیان اینکه در واقع فعالیت‌های سیاسی در هر شکل یا کامل متوقف شد و یا کاهش پیدا کرد گفت: ویروس کرونا از یک جهت دیگر با نشان دادن ضعف ساختار سیاسی کشور ما نیز بر فضای سیاسی تاثیر گذاشت، کرونا ویروس نشان داد وجود نهادها و مدیریت‌های موازی در کشور چگونه می‌تواند بر نظام، کشور و مردم هزینه تحمیل کند و نه تنها وجود نهادهای تصمیم‌گیری موازی مفید نیست بلکه مضر است و باعث اتلاف انرژی می‌شود.

این حقوقدان افزود: این نهادهای موازی بعضا در داخل یک مجموعه هم خودنمایی می‌کنند اما در سطح کلان‌تر (کشور) دیدیم که در شیوه برخورد با ویروس کرونا هرکس برای خودش ایده‌ای داشت و ما حتی در آمارهای مربوط به این ویروس نیز این موضوع را مشاهده کردیم چه رسد به راهکارهای مقابله با این ویروس و کمک به مردم. 

پاسبان خاطرنشان کرد؛ همانطور که احزاب سیاسی و سیاستگذاران بارها مطرح کرده‌اند باید یک بار ساختار قدرت و نهادهای تصمیم‌گیری بازبینی شود که حتی‌الامکان از نهادهایی که به شکل موازی تصمیم می‌گیرند و ممکن است به زیان کشور و مصالح عمومی به جهت تعارض در تصمیم‌گیری‌ها عمل کنند اجتناب شود.تعارضاتی که در بیانات، راهکارها و آمارهای مسئولان دیدیم نشان داد که ما یک اتاق فکر منسجم علمی کارشناسی در کشور نداریم و این تعارضات منجر به بی‌اعتمادی مردم به دستگاه‌های مختلف می‌شود.

این وکیل دادگستری با اشاره به تاثیرات ناشی از ویروس کرونا گفت: امیدوارم از این به بعد درس بگیریم و کسانی که تصمیم‌گیرنده هستند جدی برخورد کنند و برای رخدادها و اتفاقات پیش بینی نشده اتاق فکری درنظر بگیرند، اتاق فکری که تصمیم واحدی بگیرد و همه به آن تصمیم احترام بگذارند.

وی با اشاره به اقدامات اقتصادی دولت برای جبران زیان‌های ویروس کرونا گفت: دولت نشان داد که هیچ ساز و کار اقتصادی و مالی در مورد کمک به آسیب دیدگان اتفاقات از این قبیل ندارد و این که به مردم توصیه می‌کند که از یکدیگر پول نگیرند راهکار درستی نیست بلکه باید منبع مالی مستقلی وجود داشته باشد تا برای این بحران‌ها به مردم کمک کند همان‌طور که بسیاری از کشورهای جهان برای جبران خسارات این بیماری منابع مالی زیادی را درنظر گرفتند. 

پاسبان ادامه داد: باوجود تلاش‌های نهادهای درمانی، وزارت بهداشت، پزشکان و پرستاران و حتی نهادهای نظامی و مردمی که کمک کردند و البته کارشان افتخار آمیز است فکر می‌کنم برای مدیریت این بیماری می‌شد ومی‌توان بسیار بهتر عمل کرد، بنابراین با یک اتاق فکر و تصمیم‌گیری واحد اجازه ندهیم متفرقات دخالت و حاشیه سازی کنند و این امر باعث سوء استفاده بیگانگان شود در حالی که موقعیت ما نسبت به بسیاری از کشورهای مدعی بهتر است.

این وکیل دادگستری در پایان گفت: مهم‌ترین اولویت سه قوه‌ی مجریه، مقننه و قضائیه در شرایط فعلی این باشد که تصمیمات واحد و مشترک بگیرند و صداها از یک کانال واحد به گوش مردم برسد و با بهره‌گیری از کارشناسان، افراد و نهادهای مرتبط شورایی تشکیل دهند و تصمیم‌گیری کنند.

انتهای پیام

لینک منبع


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *